torstai 5. kesäkuuta 2014

Tiesitkö että...

.... luurangon tappamalta Greeperiltä saa musiikkilevyn.

Jos et tiennyt, niin en olisi tiennyt minäkään jos en olisi törmännyt  Minecraft wikiin


Minecraft on rakennuspeli jossa pelaajat rakentavat kuutioista erilaisia maailmoja joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Moninpelissä pelaajat yleensä pitävät yhteyttä toisiinsa puhumalla teamspeakin (ääni chatti) kautta.

Minecraft toimii monilla eri isoilla kaupallisilla palvelimilla. Pelaajat voivat myös perustaa omille kotikoneilleen pieniä alle 10 pelaajan palvelimia. Suomessa suurin yhteisö on nimeltään Murocraft, jossa voi olla 500 pelaajaa. Muron serveri on Saksassa. Toinen suomalainen iso yhteisö on Kemicraft, jolla on pelvelin Kemissä josta nimikin tulee. Pelaajat pelaavat yleensä omassa kansallisessa yhteisössä.

Kun pelaaja on päättänyt missä yhteisössä hän haluaa pelata, niin hän pyytää päästä yhteisön jäseneksi. Yhteisön valintakritereinä voi olla mm. ylläpidon aktiivisuus, pelaajien määrä, säännöt, tuttavat....Pelin alussa uuden pelaajan tontilla on vain vähän metsää ja joitakin maaston epätasaisuuksia. Pelaaja aloittaa rakentamisen siirtelemällä kuutioita haluamaansa muotoon, rakennuksia, maastoa, mitä nyt maailmassa tarvitaankin... kaikki rakennetaan palikoista. Maata on rajattomasti, kun rakennelmat saavuttavat kartan reunaa, alkaa uusi kartta.

Monipelissä pelaajat rakentavat yhdessä samaa karttaa ja toimivat yhteisönä. Yhteisöllä on säännöt ja niiden noudattamista valvotaan. Sääntörikkomuksista saa pelikieltoja (pänni) joko määräajaksi tai lopullisia. Peli perustuu rakentamiseen, yhteisön kehittämiseen ja vaaroilta selviämiseen. Pelimaailmassa kulkee myös pelaajia joiden tarkoitus on vain saada vahinkoa aikaiseksi muille pelaajille Grieffaus. Ylläpito voi myös suojata pelaajien merkittäviä rakennelmia.

Tällä hetkellä Minecraft rakennelmia arvioidaan olevan jo 9 x maapallon pinta-ala.

Ja tiesitkö että.....ääreläiset vahingoituvat vedestä.

Ja sitten taas tehtävän antoon... Miten itse käytät ja miten tiedon olen saanut... En käytä, enkä ole edes ajattelut käyttää. Aiheesta minua sivisti poikani Lauri.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti