maanantai 4. elokuuta 2014

Mielikin tiellä


Pyhätunturilla kerran kuumana 
kesäpäivänä vuonna 2013



Niin se on loma mennyt ja taas on saanut (pitänyt) paneutua näihin some-tehtäviin. Palautuspäivä lähenee...

Toisaalta toissapäivänä (3.8.) palaillessani Helsinginreissulta lueskelin junassa toisten kirjoittamia wikejä, niin alkoi taas hiukan sormet syyhytä.



Olemme tekemässä tehtävää 3  ja 4 yhdessä Leenan kanssa. Hänen blogiin voit tutustua täällä. Olemme päätyneet aloittamaan luontoaiheista wikiä. Alustana tulemme käyttämään suomalaista puroa sen helppouden vuoksi.

Eläimet ovat yksi tärkeä elementti ihmisten hyvinvoinnin lisäämisessä.


Wikin toimintaidea "Luontoelementtien hyödyntämisestä kiinnostuneiden opiskelijoiden käyttöön ohje/vinkki/vertaistoimijapankki, jonne materiaali tuotetaan yhteisön toimesta ja linkkeinä. Materiaalin keräämisen lisäksi wikin toinen tärkeä tehtävä on saattaa toimijoita yhteen ja innostaa mukaan uusia osallistujia." 


Tämä tulee olemaan aika haastava tehtävä, mutta toisaalta olen aikaisemmassa koulutuksessani kaivannut tällaista paikkaa jonne olisi koottu luontoelementtien hyödyntämisestä "olennainen" Vai onko koskaan kaikki olennainen yhdestä paikasta löydettävissä.... Ajattelisin, että ei ole, eikä tarkoituskaan ole olla. Tiedonhaku on mielenkiintoista, kunhan se ei johda aivan jonnekkin muualle mihin piti. Minä usein löydän itseni Pinterestin käsityösivuilta. Tässä wikissämme annamme polkuja tiedon hankintaan.

Wiki kootaan vähäisistä omista teksteistä. Pääosaa siinä näyttelee linkit eri aihealueille ja mahdolliset asiantuntijoiden kirjoitukset. Chatti toteutuessaan olisi aivan huippujuttu.

Että tällaista näin aamutuimaan, jolloin ulkolämpötila on "vasta" 22 astetta. Odotettavissa 28 ja 40 kilometrin pyöräilylenkki, jonka matkalle sijoittuu kolme eri uimarantaa. Siis hyvä päivä tulossa.

Tässäpä kuva kesäkuun lopulta 2014. Että on tänä kesänä vähän viileämpääkin ollut. Ja voimme kaikki olla luottavaisin mielin, ei nämä helteet ole pysyviä. Luonnon moninaisuus on voimaannuttavaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti