Voikukka, tai ei tämä kaunokainen taida esittelyjä kaivata |
Voikukkasiirappi
0,5-1 l varresta irroitettuja voikukan kukintoja1,5-2 l vettä
sokeria osa voi olla hunajaa
Keitä hymyilemällä kukintoja vedessä puolisen tuntia. Jos haluat voimakkaamman makuista siirappia, niin anna kukintojen olla liemessä sen jäähtymisen ajan. Siivilöi kukinnot pois, keitä mehua kokoon jos sitä on paljon. Lisää sokeria niin, että seos on reilusti makea, noin saman verran mitä kattilassa on nestettä. Keittele keitosta hiljalleen niin kauan että se alkaa sakenemaan ja rakenne alkaa muistuttamaan siirappia. Pullota kuumana ja säilytä jääkaapissa.
Voikukkasiirappi sopii vaikka leivälle tai lettujen päälle ja se on hyvä jälkiruokakastike, mutta sopii myös makeaksi mausteeksi moniin pääruokiin. Kokeile esim. juuresten tai vaikkapa grillipihvien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti